NAVIGERING

close
Start / Utställare /

Menhammar Stuteri

Välkommen till Menhammar Stuteri

Menhammar Stuteri

Menhammar föder upp, tränar, tävlar och säljer förstklassiga travhästar. Här bedrivs också hingsthållning, jordbruk samt en mindre köttdjursuppfödning för växelbete och för att hålla sjönära marker öppna.

I mer än sextio år har gårdens marker varit hemvist åt ett av de mest framgångsrika och klassiska svenska stuterierna, men gårdens anor sträcker sig århundraden längre tillbaks än så. I 800 år har markerna kring Menhammar brukats. Det attraktiva läget vid vattnet, Ekerös närhet till staden och den bördiga jorden gör att Menhammar lämpar sig utmärkt för både hästhållning och jordbruk.

På stuteriet, som utgör kärnan i Menhammars verksamhet, finns ett sjuttiotal avelsston med föl, cirka 80 ettåringar samt 6 hingstar. Totalt på gården finns det cirka 300 hästar. På Yttersta, som också ligger på Menhammars marker, bedrivs förstklassig tränings- och tävlingsverksamhet i travtränare Pasi Aikios regi. Här tränas såväl Menhammar-uppfödda- som andra hästar. Sammanlagt arbetar omkring 55 personer på gården varav 10 på Yttersta.

Besöksadress: 178 90 Ekerö

Telefon: 08-772 05 16

E-post: menhammar@menhammar.com

Hemsida: www.menhammar.com/

Se våra erbjudanden keyboard_backspace
Start / Utställare /

Menhammar Stuteri

Erbjudanden från Menhammar Stuteri