NAVIGERING

close
Start / Utställare /

Stall Mahony

Välkommen till Stall Mahony

Stall Mahony

Välkommen till Stall Mahony! Jag heter Paw Mahony och jag driver en proffstränarrörelse med för dagen 35 hästar tillsammans med min sambo tillika proffstränare Nathalie Blom. Vi har två anställda utöver oss själva och ett nytt unghästsamarbete med tränare Peter Strömberg på Årjängsstallet. Vi brinner för hästen och särskilt att träna unghästar från grunden till fantastiska tävlingsindivider. Självklart älskar vi även att tävla och vi har riktiga vinnarskallar bägge två. Vi är riktiga vinnarskallar bägge två. Vi har många olika ägarskap hos oss, både andelshästar och hästar med en ägare. Alla är välkomna och att ha en tät dialog med hästägarna är viktigt för oss.

Besöksadress: Rinnen Där Framme, 671 96 Mangskog

Telefon: 073-597 53 40

E-post: paw@stallmahony.com

Hemsida: www.stallmahony.com/

Se våra erbjudanden keyboard_backspace
Start / Utställare /

Stall Mahony

Erbjudanden från Stall Mahony

 • Stall Mahony

  Andelshäst till salu – Milltag

  Bil delägare i detta fina sto efter Papagayo E för 6500 kr i insats och sedan 1000 kr per månad löpande. Ring för mer information och eventuellt besök.

  Läs mer
 • Stall Mahony

  Andelshäst till salu – Sommarflörten

  Bli delägare i denna fina ettåring efter Infinitif för en insats på 5000 kr och en löpande månadskostnad på 1000 kr. Ring mig för mer information och om du vill komma på besök och se hästen.

  Läs mer
 • Stall Mahony

  Gården och rörelsen

  Basen för rörelsen är på gården i Mangskog strax utanför Arvika där vi har ca 20-25 hästar. Det är fantastiskt vacker och rofylld miljö där vi har två stallar, uteboxar samt lösdrifter. Hästarna har fri tillgång till hö/hösilage både inne och ute och de får kraftfoder av högsta kvaliteten. Vi vill att hästarna skall äta gott och vara i fint hull och väl musklade. Ettåringarna har vi sen i höst uppstallade på Årjängstravet där de tränas och sköts i samarbete med proffstränare Peter Strömberg. Jag hyr då stall där och kan samtidigt köra fort med tävlingshästarna smidigt när det är behov. På Årjängstravet kan unghästarna vänja sig vid banmiljö direkt och variera träningen på rundbana, rakbana och backe. Det blir ett bra upplägg och det ska bli spännande att utvärdera efter en tid.

  Läs mer
 • Stall Mahony

  Hästägare hos mig

  Jag har alltid unghästar till salu, allt från en andel till 100 % eller så hjälper jag dig gärna att leta en häst att köpa om en färdig starthäst önskas. För mig är kunden, alltså hästägaren, i centrum och jag gör mitt bästa för att hitta bästa individ för dig. Tveka inte att ringa mig och bolla idéer. Vi tar alltid emot nya hästar och välkomnar både varmblod och kallblod.

  Läs mer
 • Stall Mahony

  Tävla är kul

  Både jag och Nathalie brinner för att tävla och vi kör våra hästar själva i första hand, men det går också att anlita oss som catchdrivers. Vi hjälper gärna till med tips och råd till b-tränare.

  Läs mer
 • Stall Mahony

  Träningsfilosofi

  Vi vill våra hästar skall må bra och trivas i en tryggt och trevlig miljö. Våra hästar går alltid i flock om det är möjligt detta för de ska hålla sig glada och få vara sociala. Även unghingstarna får ha kompisar så länge det går och detta för de skall få leka och vara ”barn”. Vi har hästarna ute så mycket som det går året runt.

  Vi tränar starthästarna två gånger i veckan. De värms rejält och själva jobben körs i en backe med perfekt lutning. Emellan jobben körs motionsturer på milsslånga skogsslingor. Vi kör på mycket fina skogsvägar som på sommaren är mjuka och fina med sand i botten, på vintern kör vi på packad snö/is vilket är skonsamt och bra för hästarna.

  Skall starthästarna gå banjobb gör vi det på Arvikatravet eller Årjängstravet. Arvika har en fin 800m bana som är i mycket fint skick både sommar och vinter. På vintern spolas banan och vi kör då på ren isbana. Årjängstravet passar bra nu när unghästarna är uppstallade där, att kombinera körning med dem ihop med snabbjobb.

  Läs mer
 • Stall Mahony

  Unghästkoncept

  Jag har under många arbetat fram ett unghästkoncept som erbjuder hästägarna ett ”unghästpaket” maj-sep. Vi gör då ett paketpris på inkörning, sommarbete och uppstartsträning. Vi kör in ettåringarna under maj månad och kör tre ggr/vecka i minst två veckor innan det blir ”sommarlov” under juni-juli och augusti, för sedan att börja grundträningen i september. Då kör vi tre ggr/vecka september ut. Vi har begränsat antal platser och det brukar alltid bli fullt. HUR TRÄNAS UNGHÄSTARNA? Unghästarna blir körda 3-5 dagar i veckan. När hästarna är i vagn körs dom 3-4 km första gången, sen ökar vi distansen efter hand. Vid årsskiftet går de nyblivna 2 åringar 10 km 5 dagar i veckan. Nytt för i höst är att grundträningen görs på Årjängsstallet där jag hyr stallar och samarbetar med proffstränare Peter Strömberg.

  Läs mer