NAVIGERING

close
Start / Utställare /

Travtränare Peter Strömberg

Välkommen till Travtränare Peter Strömberg

Travtränare Peter Strömberg

Välkommen till Travtränare Peter Strömberg! Jag driver en rörelse tillsammans med min sambo Jenny Sjöqvist. Jag har numera ett mindre antal egna hästar i träning och arbetar som unghästtränare åt Paw Mahony sedan november. Jag tycker det är extra kul med andelshästar som jag haft flera genom åren där gemenskapen tillsammans med ägarna är givande. Utöver det är det unghästarna, att vara med från början, som är extra motiverande och det nya samarbetet med Paw känns otroligt inspirerande för mig.

Besöksadress: Struven 106, 672 94 Årjäng

Telefon: 073-8434188

E-post: info@peterstromberg.se

Hemsida: www.peterstromberg.se

Se våra erbjudanden keyboard_backspace
Start / Utställare /

Travtränare Peter Strömberg

Erbjudanden från Travtränare Peter Strömberg

 • Travtränare Peter Strömberg

  Kör gärna din häst!

  Jag kör gärna din häst i lopp och tycker tävlingsmomentet är riktigt kul som omväxling till vardagens hästträning. Jag tar mig alltid tid att värma och råda dig som b-tränare för bästa resultat.

  Läs mer
 • Travtränare Peter Strömberg

  Årjängsmästare 2020

  I oktober blev jag och Monfalcone Interjakts Årjängsmästare 2020. Dett var den största kusksegern för mig hittills i karriären och även om inte publiken fick närvara kändes det som att stödet från hemmgänget fanns med oss. Monfalcone är stjärnan i stallet just nu och tillsammans med ägare Tommy tar han med oss på roliga äventyr.

  Läs mer
 • Travtränare Peter Strömberg

  Bli Hästägare – Andelshäst

  Bli delägare i ett sto som har framtiden för sig. Hon kvalade i september och tränas nu på för en debut nästa år som fyraåring. Hästen är stor och grov som behöver lite mer tid och vinterns träning innan tävlingsdebuten är redo. Hon är för övrigt en hel och frisk häst som inte haft några problem hittills. Månadskostnad ca 700 kr. Administeras av Easy KB.

  Läs mer
 • Travtränare Peter Strömberg

  Träningsfilosofi

  Jag tror på att läsa av individen man har att träna och se vad den hästen trivs med och inte. Jag individanpassar träningen efter varje häst men tror i huvudsak på att fart dödar och kör hellre mer mängd istället för att öka farten. Mina hästar går oftast snabbjobb var tredje/fjärde dag och någon motionstur, skrittur eller ridtur emellan. Jag kör jobben på rakbanan och i backen för att få hästarna så starka som möjligt och för att de ska tåla att tävla långsiktigt. Snabbjobb på rundbanan kör jag oftast om hästarna har varit ifrån ett tag eller haft en träningsperiod annars går de mest intervaller. Jag tror att farten kommer när de börjar gå lopp bara de är starka nog. Jag kör i princip i alla jobb med pulsmätare eftersom jag tycker det är ett bra hjälpmedel och man har på så vis bra koll på hur hästarna ligger i puls i intervallerna och efter.

  Läs mer
 • Travtränare Peter Strömberg

  Verksamheten på Årjängstravet

  Jag har min verksamhet på Årjängstravet och hyr stallar där. På anläggningen finns allt man behöver förutom stallarna i form av rundbana, rakbana, backar, motionsslingor och paddock. Det finns hagområde både avskilt uppe i skogen och nämare stallarna och de bekvämligheter man behöver på en anläggning finns helt enkelt. På stallbacken känner alla varandra och den sociala gemenskapen man får är också viktig, särskilt när man arbetar mycket ensam.

  Läs mer