NAVIGERING

close
Start / Utställare /

Team Uhrberg

Välkommen till Team Uhrberg

Team Uhrberg

Med många års rutin kan vi stolt idag presentera några av landets bästa träningsmöjligheter för dig som älskar travhäst. Thomas Uhrberg med sitt team brinner för sina hästar och prestationerna är många. Välkommen att besöka oss på vår anläggning utanför Munka-Ljungby.

Besöksadress: Rössjöholmsvägen 25, 266 95 Munka Ljungby

Telefon: 00465440166

E-post: uhrbergthomas@gmail.com

Hemsida: thomasuhrberg.se/

Se våra erbjudanden keyboard_backspace
Start / Utställare /

Team Uhrberg

Erbjudanden från Team Uhrberg

 • Team Uhrberg

  Bli hästägare hos oss!

  Varje år besiktigar vi unghästar som vi tror kan bli framtidens stjärnor och vi söker nya ägare till dessa. Att äga häst är lättare än någonsin och vi skräddasyr hästägandet för golfgänget, kompisarna m fl.

  Läs mer
 • Team Uhrberg

  Vår Historia

  Thomas Uhrberg är från Halmstad, har sedan tonåren hållit till på travet i strax öster om staden. Sina första yrkeskunskaper fick han av Thomas Nilsson. På den tiden när Thomas var lärling fanns det två grupperingar på travbanan; Dan Wegebrands och Thomas Nilssons. Konkurrensen var hård men parterna umgicks över gränserna. Tillsammans satt lärlingarna exempelvis en Staffan Nilsson eller en Roger Jonsson efter arbetstid i timmar och diskuterade olika yrkessaker, exempelvis vinklarna vid skoning. Sådant ger på sikt seriösa och duktiga yrkesmän.

  Läs mer
 • Team Uhrberg

  Se filmen

  Vår Träningsanläggning

  På de 150 tunnlanden finns idag en 1 000 meters rundbana, en rakbana på 1 200 meter, uppförsbacke för styrketräning, ridsandbana och gott om hagar. Allt kompletterat med drygt tio kilometer körvägar i det brutna landskapet som i mångt och mycket består av barr- och lövskog (mycket bok) på Hallandsåsens östra sydsluttning.

  Läs mer
 • Team Uhrberg

  Vår Träningsfilosofi

  Unghästprojektet som skapar vinnare

  De senaste åren har vi ändrat inriktning och satsar mer och mer på unghästarrna. Vi tror att unghästarna är framtiden och det är den rätta vägen mot framgångarna. En satsning som slagit väl ut. Varje år har stjärnor kommit ur vårt koncept. Hästar som Zorros Photo, Jealous Broline, Carlos Lightning, Prada Pellini, Mr Big, Playing Tua och nu senast Mulligan är några bra exempel.

  Inkörningen sker på hösten och när unghästen väl kommit i vagn körs den fem dagar i veckan. Efterhand läggs lite fartlek in i den dagliga träningen. I slutet av februari – början av mars börjar heatkörning på rundbanan två dagar i veckan.

  Efter ca två månader är unghästarna klara för premielopp. All träning sker på gården och faktum är att unghästarna inte sett tävlingsbanan förrän det är dags för premielopp.

  Efter premieloppet kör vi snabbjobben på rakbanan och snart är det dags för kvallopp. Unghästarna pressas aldrig under uppträningen utan får springa på efter talang och kunnande.

  Går allt som det skall och kvalet är avklarat är det dags för den sista finslipningen. För att unghästarna ska komma ner i startklara tider läggs även in lite backträning som komplement. Vi använder pulsmätare varje träningsjobb och har full koll på hästarnas utveckling.

  Läs mer